Nicolaas Theodorus Anthonius Dekkers

Uit HurwenenWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Niek Dekkers
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Nicolaas Theodorus Anthonius Dekkers
Geboren 15 december 1937, Rotterdam
Beroep onderwijzer, schoolhoofd


Nicolaas Theodorus Anthonius (Niek) Dekkers (Rotterdam, 15 december 1937)[1] is een voormalig onderwijzer en voormalig hoofd van de openbare lagere school in Hurwenen.

Dekkers is de jongste van vijf zonen uit het tweede huwelijk van horlogemaker Carel Marinus Hermanus Dekkers (1869–1938) met Dirkje den Braber (1903–1995).[1] Ruim drie weken na zijn geboorte kwam zijn vader te overlijden. Zijn moeder trok aan het begin van de oorlog, op de vlucht vanwege het bombardement op Rotterdam, met haar vijf kinderen naar Meteren. Op 23 augustus 1941 hertrouwde zijn moeder te Geldermalsen met Adrianus Verweij (1872–1954).[2]

Carrière

De carrière van Dekkers begon op openbare lagere school "De Groene Linde" in Rossum waar hij een maand lang als invaller mocht werken. In oktober 1959 werd hij aangesteld als leerkracht voor de 1e-, 2e- en 3e klas van de openbare lagere school in Hurwenen. Dagelijks kwam hij daarvoor op de scooter van zijn toenmalige woonplaats Geldermalsen naar Hurwenen. In december 1959 werd hij aangesteld als waarnemend hoofd van de school in verband met de ziekte van het toenmalig schoolhoofd meester Groentjes. Na het vertrek van meester Groentjes werd Dekkers definitief hoofd van de school tot aan de sluiting hiervan in 1999.

Verenigingsleven

Dekkers zat jarenlang in diverse besturen, zoals het bestuur van De Hurnsche Uylen, dorpshuis de Kil, de jeugdclub, Sportvereniging Trios en Tennisvereniging Huros.

Privé

Dekkers is getrouwd met Corrie van Mourik en samen hebben ze drie kinderen: Hurwen (1971), Hurnet (1974) en Nienke (1979). Dekkers woont sinds zijn verhuizing naar Hurwenen in 1963 in de Groenestraat.

Trivia

  • Hobbies van Dekkers zijn onder andere fietsen en tennissen.
Bronnen, noten en/of referenties