Johannes Antonius Gerardus Maria van den Thillart

Uit HurwenenWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jan van den Thillart
KRO reportageteam bij de kunstschilder en beeldhouwerJan van den Thillart in zijn atelier
KRO reportageteam bij de kunstschilder en beeldhouwer
Jan van den Thillart in zijn atelier
Algemene informatie
Volledige naam Johannes Antonius Gerardus Maria van den Thillart
Geboren 5 juli 1904, Den Bosch
Overleden 17 februari 2002, Rosmalen
Beroep kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer


Johannes Antonius Gerardus Maria (Jan) van den Thillart (Den Bosch, 5 juli 1904[1] – Rosmalen, 17 februari 2002) was een kunstschilder, tekenaar en beeldhouwer en voormalig inwoner van Hurwenen.

Van den Thillart werd geboren aan de Breede Haven in Den Bosch als eerste kind van Wilhelmus Martinus van den Thillart en Henrica Maria van Bergen.[1] Hij had een baan bij F. Van Lanschot Bankiers maar al op zijn 21e liet hij deze voor wat het was om zich aan de kunst te wijden. Op zijn 25e schreef hij zich in voor de dagopleiding van de Koninklijke School. Hij kreeg daar les van Piet Slager en André Verhorst. Daarna studeerde hij aan de Academie en het Hoger Instituut te Antwerpen.[2] Hij keerde terug naar zijn geboortestad en huwde op 35-jarige leeftijd op 12 augustus 1939 met de toen 24 jaar oude Mechelina Cornelia Johanna Maria Thissen.[3]

Van den Thillart werkte onder andere in Den Bosch en Den Dungen. In 1949 vestigde hij zich in Hurwenen waar hij woonde en werkte op wijk A77, de tegenwoordige Dorpsstraat 26.[4] Vanaf 1959 woonde hij weer in Den Bosch en vanaf 1972 in Rosmalen.

Bron
Referenties